Roller Gym – вежба за торзо на две тркала

Цврсти стомачни и грбни мускули – за добар изглед и добро држење

Сакате да ги зајакнете мускулите на горниот дел на телото, но без да трошите време и пари во фитнес клубовите? Или пак можеби сакате она малку слободно време што го имате дома да го искористите за вежбање? Roller Gym е Вашиот најдобар избор!

Вежбајте дома

Со едноставното фитнес помагало и едноставните вежби ќе направите многу за своето тело и своето здравје. Не Ви треба многу време, ниту пак многу простор - Roller Gym.

Што е Roller Gym?

Roller Gym е фитнес помагало на две тркала, со гумирани рачки. Лесен е и компактен, не зазема многу простор и секогаш можете да го понесете со себе бидејќи тежи само 1,6 kg.

На кои мускули делува?

Со тркалањето напред-назад ги јакнете:

 • стомачните мускули
 • грбните мускули
 • мускулите на градите и
 • рамената

Како вежбате?

Со Roller Gym можете да изведувате различни вежби. Основната вежба е следна:

 • чекор: клекнете
 • чекор: навалете се нанапред и фатете ги рачките на Roller Gym
 • чекор: „истркалајте“ се на напред и задржете се така три секунди
 • чекор: вратете се во првобитната положба

Како дејствува?

Roller Gym ќе Ви помогне да добиете цврсти и убаво обликувани стомачни мускули. Пренослив е и лесен и можете да го користите каде сакате. Како што мускулите се стегаат и растегнуваат со Roller Gym, тој делува не само на абдоменот, туку и на целиот горен дел од телото.

Системот со двојни тркала овозможува оптимален баланс со што `рбетниот столб е заштитен од оптеретување, а со обложените рачки вежбањето е уште поудобно.

Во пакетот добивате Roller Gym - вежба за торзо

Пилатес Топка

Сега топката е многу повеќе од играчка

За опуштање по напорниот ден, за активно вежбање на различни групи мускули, како играчка за децата, за седење додека работите на компјутер – оваа топка ќе Ви користи за сите омилени активности во денот, без разлика на Вашата возраст или физичка подготвеност!

Едноставна, забавна и ефикасна

Топката за вежбање е направена од специјална висококвалитетна гума. Таа е одлична за:

1.Активно вежбање на стомачните, грбните мускули, мускулите на раменскиот дел, нозете итн.

2. Вежби за истегнување и релаксација на грбот

3. Седење – нејзиниот облик го држи Вашето тело во правилна положба

4. Забава – Вашите најмлади ќе уживаат играјќи си со големата топка

Зошто им е омилена и на рекреативци и на професионални спортисти?

 • затоа што е забавна – има безброј интересни вежби кои можат да се практикуваат со неа.
 • Ви овозможува да зајакнете различни групи на мускули
 • ги подобрува рамнотежата, координацијата и флексибилноста
 • препорачана е од доктори
 • овозможува вежбање во комбинација со други фитнес помагала (тегови за раце, тегови за зглобови...)

Тајната на топката за вежбање е во нејзиниот облик кој го држи Вашето тело во правилна положба. Топката е едноставно средство кое ќе Ви помогне да ги зајакнете мускулите, кондицијата, еластичноста и стабилноста на `рбетот. Ја користат луѓе од најразлични возрасти, било за терапевтска намена или за фитнес. Топката за вежбање Ви е достапна во дијаметар од 65 cm.

Забелешка: при првото надувување топката не ја постигнува својата големина. Потребно е на неа малку да се вежба за да омекне, па потоа повторно да се надува до вистинската големина.

Во пакетот добивате топка за вежбање (дијаметар 65 см.)